Πολιτιστική ατζέντα

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση του περιοδικού 24γράμματα (www.24grammata.com) μπορεί κανείς να ?κατεβάσει? δωρεάν ηλεκτρονικά βιβλία στα ελληνικά, να ενημερωθεί για τους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς που ?τρέχουν?, να έχει πρόσβαση στο ημερολόγιο επιστημονικών συνεδρίων, να διαβάσει άρθρα επίκαιρα και μη, σχετικά με την ιστορία, τον πολιτισμό, τη γλώσσα, την επιστήμη, την  κοινωνική ζωή.

Καλή χρονιά με μιούζικαλ!
Φέτος η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης πρωτοτυπεί στην καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη συναυλία, προτείνοντας ένα χορταστικό μενού με τις γνωστότερες μελωδίες από αγαπημένα μιούζικαλ (τις οπερέτες του 20ου αιώνα)!

Διεύθυνση ορχήστρας: Christof Escher

Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011, ώρα 19:00
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Στο ενημερωτικό δελτίο Δεκεμβρίου διαβάστε το Χριστουγεννιάτικο Πρόγραμμά του Νόησις.

H Επιτροπή Πολιτιστικής Πολιτικής του Α.Π.Θ. ανακοινώνει την επίσημη συμμετοχή του Πανεπιστημίου στο Έτος Ελύτη, με μια ιδιαίτερη μουσική εκδήλωση για τον μεγάλο Έλληνα ποιητή. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στο Αμφιθέατρο Ι του Κέντρου Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕ.Δ.Ε.Α.), Γ΄Σεπτεμβρίου,  ώρα 21:00.

 

Ένα ταξίδι μιας ώρας στην ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη ,με οδηγό  τις λέξεις του και τη μουσική. Μελοποιημένη ποίηση του Ελύτη από τους: Μίκη Θεοδωράκη (πέντε τραγούδια από το «Άξιον Εστί») ,Γιώργο Κουρουπό (από την «Ωραία μας Άγνωστη»),Μάνο Χατζιδάκι( από τον «Κύκλο με την Κιμωλία» και τον «Μεγάλο Ερωτικό»).

Ποιήματα του Οδυσσέα Ελύτη από το Άξιον Εστί, το Μονόγραμμα ,την Μαρία Νεφέλη ,τους Προσανατολισμούς μαζί με την μουσική διαμορφώνουν ένα μικρό λυρικό πορτραίτο του ποιητή.

Τραγούδι: Σπύρος Σακκάς  Πιάνο: Γιώργος Κουρουπός Απαγγελία: Ιουλίτα Ηλιοπούλου

2011-2012 Κ.Θ.Β.Ε./ Νεανική σκηνή Ένα παιδί μετράει τ' άστρα - Λουντέμης Μενέλαος Πρώτη Παρουσίαση: Μονή Λαζαριστών - Σκηνή Σωκράτης Καραντινός, 01/11/2011 Ένα ταξίδι προς την ενηλικίωση. Ένα ταξίδι προς τη γνώση. Ένα παιδί που συγκρούεται με την κοινωνική πραγματικότητα για να επιτύχει τους στόχους του, να πραγματοποιήσει τα όνειρά του, με όπλο το πείσμα του και το πάθος του για μάθηση.

Το έργο του Μενέλαου Λουντέμη, υποστηρίζει το δικαίωμα των παιδιών για ίση ευκαιρία στην εκπαίδευση και αγγίζει την καρδιά μικρών και μεγάλων, καθώς αφορά κάθε άνθρωπο που, και σήμερα και σε όλες τις εποχές, παρά τις αντιξοότητες, θα κάνει τα πάντα για να ικανοποιήσει τη δίψα του για γνώση και για μάθηση.

Περισσότερα: "Ένα παιδί μετράει τ' άστρα" Θεατρική παράσταση από τη νεανική σκηνή του ΚΘΒΕ

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει τρία νέα εκπαιδευτικά προγράμματα για την περίοδο 2011- 2012. Τα δύο απευθύνονται σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και το τρίτο σε παιδιά που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Οι νέες εκπαιδευτικές δράσεις του ΚΘΒΕ ονομάζονται «Λέξεις που μένουν» και περιλαμβάνονται σε ένα πρόγραμμα για τα εκατό χρόνια εορτασμού από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, αφιερωμένο σε συγγραφείς της πόλης που έφυγαν από κοντά μας. Οργάνωση παραγωγής και συντονισμός ροής παρουσιάσεων: Μαρλέν Βερσιούρεν «Ο ΚΗΠΟΣ ΤΩΝ ΠΡΙΓΚΙΠΩΝ» ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΠΑΚΟΛΑ, για μαθητές Γυμνασίου & Λυκείου.

Περισσότερα: Εκπαιδευτικές δράσεις ΚΘΒΕ - "Ο κήπος των πριγκίπων"

Όμορφες εικόνες, θεαματικά περάσματα πάνω από τα τείχη του Επταπυργίου, μουσικές Monsieur Minimal και πολύ όμορφα πράνα και μοντάζ από τους Θοδωρή Αδάμο και Κωστή Ασικέλη μας θυμίζουν την φοβερή εμπειρία που έζησε η Θεσσαλονίκη με τον αγώνα κατάβασης "Γεντί Κουλέ Απόδραση".

 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com