Πολιτιστική ατζέντα

Με αφορμή τη  συμπλήρωση 100  χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης , ο Δήμος Θεσσαλονίκης και ο φορέας ?Θεσσαλονίκη 2012΄, σε συνεργασία με το Δίκτυο  Ναυαρίνο και το Ιδρύμα Konrad Adenauer, διοργανώνουν το 1ο Διεθνές Συμπόσιο της Θεσσαλονίκης /Thessaloniki International Symposium in World Affairs από τις 28 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2012, στο κινηματοθέατρο ?Ολύμπιον?. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι η υποστήριξη των διεθνών προοπτικών της Θεσσαλονίκης και η θεσμοποίηση του Συμποσίου ως ετήσιας συνάντησης ειδικών για τις σημαντικές διεθνείς εξελίξεις.

Το φετινό Συμπόσιο θα περιστραφεί γύρω από τρεις θεματικούς άξονες:

1. Παρασκευή 28/9/2012, 17:00 ? 21:00- «Η άνοδος της Κίνας»
Mε ομιλητή τον Jonathan Spence, τον κορυφαίο αναλυτή της σύγχρονης Κίνας διεθνώς, ομότιμο καθηγητή στην έδρα ιστορίας Sterling στο Πανεπιστήμιο Yale των ΗΠΑ και συγγραφέα του βιβλίου ?The Search for Modern China?

 
2. Σάββατο 29/9/2012, 11:00 ? 15:00 «Το Ισλάμ και η Αραβική Άνοιξη»
Mε ομιλητή τον James Piscatori, Καθηγητή Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Durham της Μ. Βρετανίας και μελετητή του Ισλάμ και των ισλαμικών πολιτικών κινημάτων

 3. Κυριακή 30/9, 11:00 ? 15:00  «Η παρακμή της Δύσης και της Ευρώπης;»
Με ομιλητή τον Λουκά Τσούκαλη, Καθηγητή Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πρόεδρο του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) και Σύμβουλο του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jose Manuel Barroso.

 Γλώσσες εργασίας του Συμποσίου θα είναι τα ελληνικά και τα αγγλικά. Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση.  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και την αγορά εισιτηρίων επισκεφτείτε τις ιστοσελίδες : www.thessalonikisymposium.org //΄ ή www.thessaloniki2012.gr

 

2η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας

 

28-30 Σεπτεμβρίου

 

Πάρκο Νέας Ελβετίας

 

 

 

Για 2η συνεχόμενη χρονιά, παραδοσιακοί καλλιεργητές και χειροτέχνες με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης και του φορέα ?Θεσσαλονίκη 2012? διοργανώνουν τη Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας από τις 28-30 Σεπτεμβρίου στο Πάρκο Νέας Ελβετίας.

 

 Με το σύνθημα "Γίνεται κι αλλιώς" καλλιεργητές και χειροτέχνες από όλη την Ελλάδα συγκεντρώνονται στον ίδιο χώρο και συζητούν για ένα πιο οικολογικό τρόπο καλλιέργειας, για ένα πιο οικολογικό τρόπο ζωής, μοιραζόμενοι με τους επισκέπτες γνώσεις και εμπειρίες, και προσφέροντας τους την ευκαιρία να δοκιμάσουν προϊόντα και να παρακολουθήσουν εργαστήρια τόσο οι μικροί όσο και οι μεγάλοι επισκέπτες.

 

 Με αφορμή την ένταξη της εκδήλωσης στο πλαίσιο εορτασμού για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης θα υπάρχει και ειδική έκθεση- αφιέρωμα στην ιστορική εξέλιξη της γεωργίας στην Ελλάδα από το 1912 μέχρι και σήμερα.

 

 

 

Είσοδος ελεύθερη

 

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

 

 

 

https://docs.google.com/file/d/0B9_g17oUSOHdMlFGUHpZdGpiX0E/edit

 

https://docs.google.com/file/d/0B9_g17oUSOHdVlE5TXdMV2dRRUU/edit

 

Με την ευκαιρία της εκατονταετίας από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης παρουσιάζει την έκθεση: "Η ΔΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ- ο αιώνας που διαμόρφωσε τη Θεσσαλονίκη του 1912". Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012 (ώρα 20:00), στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ
(Βίλα Καπαντζή, Βασιλίσσης Όλγας 108).

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 18 Νοεμβρίου 2012.

Για περισσότερες πληροφορίες:

http://www.miet.gr/web/gr/events/more.asp?categoryid=7&id=261

Με πλήθος εκδηλώσεων που συμπεριλαμβάνουν διαλέξεις, συζητήσεις, προβολές, βιβλιοπαρουσιάσεις, εργαστήρια κάθε είδους (δημιουργικά, καλλιτεχνικά βιωματικά, επιμορφωτικά) για παιδιά αλλά και για μεγάλους, ποδηλατοδρομίες και συναυλίες ανοίγει το πρόγραμμά του το GreenWaveFestival 2012, από την Πέμπτη 13 έως και την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου, στην καρδιά της πόλης, στο δημοτικό πάρκο απέναντι από τη ΧΑΝΘ.

 

Το GreenWaveFestival 2012 είναι μια πρωτοβουλία συνάντησης και συνεργασίας 40 και πλέον συλλογικοτήτων και οργανώσεων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής  με σκοπό την προώθηση του οικολογικού και εναλλακτικού τρόπου ζωής και την ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης.

 

Στην ιστοσελίδα www.greenwavefestival.com θα βρείτε όλες τις πληροφορίες που αφορούν στη διοργάνωση.

 

H πρόσβαση σε όλους τους χώρους, τις εκδηλώσεις και τις συναυλίες  του GreenWave Festival είναι ελεύθερη. Στις μουσικές εκδηλώσεις του φεστιβάλ θα υπάρχει προαιρετικό εισιτήριο αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς το οποίο θα αντιστοιχεί σε φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό με σκοπό να στηριχτεί το Κοινωνικό Ιατρείο Θεσσαλονίκης, η Δράση για την Άγρια Ζωή και το φιλοζωικό σωματείο «Ο Άργος».

 

Το διεπιστημονικό συμπόσιο "Η Θεσσαλονίκη τις παραμονές του 1912" διοργανώνεται από το Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης και θα πραγματοποιηθεί από 21 ως 23 Σεπτεμβρίου στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης (Μέγαρο Μπίλλη, Πλατεία Ιπποδρομίου).

Για περισσότερες πληροφορίες,  αναλυτικό πρόγραμμα του συμποσίου και  περιλήψεις των εισηγήσεων:

http://thessaloniki1912.blogspot.gr/

 

Kαλοκαιρινές καινοτόμες δράσεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της καλοκαιρινής εκστρατείας ανάγνωσης, δημιουργικότητας και καινοτομίας, με τίτλο «Διαδρομές με Πυξίδα τη Βιβλιοθήκη» σε συνεργασία με την Αστική Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Future Library».

Περισσότερα στα:

http://www.thessaloniki.gr/portal/page/portal/DioikitikesYpiresies/PolitistikesYpiresies/summer-works.pdf

http://www.futurelibrary.gr

Την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012, Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει σειρά συναυλιών σε διαφορετικά σημεία της πόλης, στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής», υπό τον γενικότερο τίτλο «Οι Ήχοι και οι Μουσικές της Πόλης». Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης γιορτάζουν μαζί την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, την ίδια ημέρα, στις 21:00, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

110 καλλιτέχνες, με μουσικές προτάσεις που καλύπτουν ένα ευρύτατο φάσμα - από Rock, Pop, Jazz, World, Electro, Hip Hop, Reggae και Funk μέχρι Ρεμπέτικη, Κλασσική και Χορωδιακή μουσική - θα γιορτάσουν με τους Θεσσαλονικείς, στην Πλατεία Αριστοτέλους, στο Λευκό Πύργο, στoν πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στην Πλατεία Χρηματιστηρίου, στις εγκαταστάσεις της Δ.Ε.Θ., στην Πλατεία Άθωνος, στο Αίθριο του Νέου Δημαρχείου και σε πολλά ακόμη σημεία.

Περισσότερα: Ευρωπαϊκή ημέρα μουσικής

 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com