Κοινωνικός προβληματισμός

Απαντώντας στη μεγάλη ανάγκη των χρηστών του Facebook να γνωρίσουν τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να χρησιμοποιούν τον ιστοχώρο με ασφάλεια αποφεύγοντας τους πιθανούς κινδύνους, η δράση Saferinternet.gr δημιούργησε αναλυτικό 48-σέλιδο οδηγό, ενημερώνοντας για τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να ελέγχουμε και να ρυθμίζουμε την πρόσβαση στα δεδομένα μας μέσα από τις οθόνες του Facebook.

Ο οδηγός αφορά στη νέα μορφή του προφίλ ? το χρονολόγιο ? που σύντομα θα έχουν όλοι οι λογαριασμοί του Facebook, καθώς και στις νέες ρυθμίσεις του λογαριασμού και του απορρήτου μας. Δίδονται απλές οδηγίες χρησιμοποιώντας τις οθόνες του ιστοχώρου, αναδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο τις ρυθμίσεις και τις δυνατότητες ασφαλούς χρήσης.

Στη νέα γενιά που βιώνει ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής της μέσα από το Ιντερνετ και αποτελεί τη σημερινή εμπροσθοφυλακή της τεχνολογικής αλλαγής, επαναποτίθενται περισσότερες ελπίδες για μελλοντικές καινοτόμες στρατηγικές αντιμετώπισης των κινδύνων που αντιμετωπίζουν τα παιδιά online.Οι ανήλικοι, για τους οποίους σήμερα ο γονιός, ο δάσκαλος, το κράτος και πολλοί άλλοι ανησυχούν «τι να κάνουν τόσες ώρες στον υπολογιστή» και «τι κακό μπορεί να πάθουν εκεί μέσα», είναι τελικά αυτοί που φαίνεται να κατανοούν περισσότερο τους κινδύνους που διατρέχουν.

Περισσότερα στην Έκθεση της Unicef για την ασφάλεια ανηλίκων στο Διαδίκτυο

Με αφορμή τη θέσπιση της Οικουμενικής Διακήρυξης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, η 10η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως παγκόσμια μέρα ανθρώπινων  δικαιωμάτων.

 

Περισσότερα: 10 Δεκεμβρίου, παγκόσμια μέρα ανθρώπινων δικαιωμάτων


Η 1η του Δεκέμβρη έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS.  Το φετινό μήνυμα είναι ?Getting to Zero?, το οποίο αντανακλά  τους στόχους του στρατηγικού σχεδίου του UNAIDS για την περίοδο 2011-2015 ?Zero New HIV Infections. Zero  Discrimination. Zero AIDS Related Deaths?.

                                                             "Μηδενίζουμε τις νέες μολύνσεις,

                                                                                    μηδενίζουμε τους θανάτους από AIDS, 

                                                                                                                  μηδενίζουμε τις διακρίσεις".

Το μήνυμα της 1ης Δεκέμβρη για την HIV λοίμωξη/AIDS εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης στρατηγικής του ΚΕΕΛΠΝΟ για την πρόληψη των νοσημάτων, τη μείωση της νοσηρότητας και της θνησιμότητας στον πληθυσμό της χώρας, την εξάλειψη των ανισοτήτων στην υγεία και την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού για υιοθέτηση υγιών και ασφαλών στάσεων και συμπεριφορών, οι οποίες προστατεύουν και βελτιώνουν το επίπεδο υγείας του.

Διαβάστε το πρόγραμμα των δράσεων στη Βόρεια Ελλάδα.

 

Υποκατηγορίες

 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com