Κοινωνικός προβληματισμός

Το AIDS (Σύνδρομο Επίκτητης Ανοσολογικής Ανεπάρκειας), είναι μια ανίατη  λοιμώδης νόσος που οφείλεται στον ιό ΗΙV, ο οποίος προσβάλλει το ανοσοποιητικό σύστημα  του ανθρώπου, το σύστημα δηλαδή που είναι υπεύθυνο για την άμυνα του οργανισμού ενάντια σε λοιμώξεις, νεοπλασίες και άλλες ασθένειες.

 

Περισσότερα: 1η Δεκεμβρίου: Παγκόσμια μέρα κατά του AIDS

Το φαινόμενο της βίας στα γήπεδα έχει δυστυχώς συνδεθεί με το ποδόσφαιρο σε όλο τον κόσμο, ενώ στην Ελλάδα λαμβάνει ολοένα μεγαλύτερες διαστάσεις, καταστρέφοντας τόσο τη χαρά του παιχνιδιού, όσο και το πνεύμα του αθλητισμού.

Τι μπορείς να κάνεις εσύ; Αγαπάς το ποδόσφαιρο, έχεις προτάσεις και ιδέες αλλά δεν ξέρεις που να τις παρουσιάσεις;

Δες τα τηλεοπτικά σποτάκια μας στην ΕΤ1, μπες στο κλίμα και έλα στην i-create

Περισσότερα στο Βάλε το δικό σου ΓΚΟΛ ΣΤΗ ΒΙΑ

Ένα έως δύο στα 10 παιδιά σε ποσοστό 14% των νηπιαγωγείων της χώρας μας έχει ήδη προφίλ σε κάποιον ιστοχώρο κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό ανέδειξε κλειστή έρευνα μέσω διαδικτυακού ερωτηματολογίου που πραγματοποίησε η Δράση Ενημέρωσης Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου την περίοδο 10/5/2011 έως 25/9/2011 με αποδέκτες τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, με την πολύτιμη συμβολή και συνεργασία του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου. Στην έρευνα ανταποκρίθηκαν 2.319 εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα.

(...)

Τα παραπάνω στοιχεία καταδεικνύουν την άμεση ανάγκη να ασχοληθούν οι κηδεμόνες των ανήλικων χρηστών με τις διαδραστικές τεχνολογίες, έτσι ώστε γνωρίζουν τα οφέλη και τους δυνάμενους κινδύνους τους και να κατανοήσουν τους λόγους που ωθούν τους ανήλικους χρήστες από τόσο μικρή ηλικία στη χρήση του Διαδικτύου.

Περισσότερα στο http://blogs.sch.gr/internet-safety/archives/707

Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011, 8.30-14.00μ.μ. διοργανώνεται η 2η ημερίδα για την εφηβεία. Απευθύνεται σε όσους ασχολούνται με τον έφηβο και επιθυμούν να συστηματοποιήσουν και να  διευρύνουν τις γνώσεις τους προκειμένου να προσεγγίσουν τα ποικίλα προβλέματα της εφηβικής ηλικίας. Μεταξύ των θεμάτων που θα αναπτυχθούν είναι και αυτό του σχολικού εκφοβισμού.

                                 Αμφιθέατρο Ι (ισόγειο) του Κέντρου Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕ.Δ.Ε.Α.) Γ' Σεπτεμβρίου

·                                 Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ "Ιατρική Ερευνητική Μεθοδολογία" σε συνεργασία με τη Δ ' Παιδιατρική Κλινική ΑΠΘ

Υποκατηγορίες

 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com