Δραστηριότητες μαθητών

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας συμμετέχουμε στη δράση του saferinternet.gr ως Πρεσβευτές της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2012, στις 7 Φεβρουαρίου, προγραμματίζοντας:

α) ομιλία στους μαθητές και συζήτηση από την κ. Γκουντσίδου, μέλος της διοικούσας επιτροπής του ευρωπαϊκού προγράμματος e-cost για τον ηλεκτρονικό εκφοβισμό,

β) προβολές βίντεο σποτ του saferinternet.gr και του Ενημερωτικού Κόμβου του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο και συζήτηση των εκπαιδευτικών με τους μαθητές μέσα στις τάξεις.

Την ημέρα αυτή η ομάδα Αγωγής Υγείας θα μοιράσει σε όλη τη σχολική μας κοινότητα τα αυτοκόλλητα που σχεδίασε. 

Στις 6 Φεβρουαρίου 2012 τα μέλη της ομάδας Αγωγής Υγείας επισκεφτήκαμε και ξεναγηθήκαμε στη Bιβλιοθήκη, το Κέντρο Δικτύου Υπολογιστών και την αίθουσα Τηλεδιασκέψεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Στις 6 Φεβρουαρίου 2012 οι μαθητές και μαθήτριες της ομάδας Αγωγής Υγείας του σχολείου μας ξεναγήθηκαν στη Βιβλιοθήκη, το Κέντρο Υπολογιστών και Δικτύων, την αίθουσα Τηλεδιάσκεψης και το γυμανστήριο του Πανεπιστημίου Μακεδόνιας.

Τους μαθητές και μαθήτριες συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί κ. Θ. Γούτας και κ. Α. Λαζάρου.

http://28gym-thess.thess.sch.gr/images/videos/28gymthess.mp4

Στο 28ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης συμμετέχουμε στον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, την 7η Φεβρουαρίου 2012, ως "Πρεσβευτές Ασφαλούς Διαδικτύου". Η δράση ενημέρωσης συντονίζεται από το Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, επίσημο διοργανωτή της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου στην Ελλάδα.

" Το σύνθημα του φετινού εορτασμού «Ανακαλύψτε τον ψηφιακό κόσμο μαζί? με ασφάλεια!» αφορά στη σύγκλιση των γενεών, δηλώνοντας την επιτακτική ανάγκη όλων μας να έρθουμε σε επαφή με το Διαδίκτυο για να μπορέσουμε αποτελεσματικά να προστατεύσουμε τα παιδιά μας από τις κακοτοπιές, δίνοντάς τους παράλληλα όλα τα εφόδια που χρειάζονται για να πλοηγούνται με υπευθυνότητα και με ασφάλεια", όπως αναφέρεται στην Ιστοσελίδα του saferinternet.gr.

Στα παραπάνω πλαίσια η ομάδα Αγωγής Υγείας του σχολείου μας, η οποία υλοποιεί σχετικό πρόγραμμα, ετοίμασε το παραπάνω βίντεο - σποτ. Η ομάδα δούλεψε με μεράκι, κέφι και φαντασία και προσπάθησε να μεταφέρει ένα σαφές μήνυμα για τη σημαντικότητα της ψηφιακής υπόληψης.

Ελπίζουμε το βίντεο να σας αρέσει και να σας προβληματίσει! 

Στις 17 Ιανουαρίου 2012 μαθητές και μαθήτριες της Γ' τάξης του σχολείου μας συμμετείχαν εθελοντικά στον έρανο του Ερυθρού Σταυρού.

Στις 15/12 οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας ενημερώθηκαν σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής από εκπρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας. Η εκδήλωση περιελάμβανε προβολή βίντεο και συζήτηση.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων, οι μαθήτριες και μαθητές του 28ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης ευχαριστούμε την Αστυνόμο Β' κ. Έλλη Παπαδοπούλου η οποία έφερε σε πέρας την "αποστολή" της με επιτυχία!

Περισσότερα Άρθρα...

  1. Για το "Χαμόγελο του Παιδιού"
 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com