Δραστηριότητες μαθητών

Σήμερα 16 Μαρτίου 2012, ομάδα ερευνητών του Ινστιτούτου Τεχνικής Σεισμολογίας και Αντισεισμικών Κατασκευών της Θεσσαλονίκης ενημέρωσε τους μαθητές του σχολείου μας σχετικά με τους σεισμούς, τις κατασκευές και την αντισεισμική προστασία.

Οι Μαθητικές Κοινότητες, ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας ευχαριστούμε θερμά τους κ.κ. Νίκο Θεοδουλίδη, Δρ Σεισμολόγο, Δ/ντή Ερευνών ΟΑΣΠ-ΙΤΣΑΚ,  Τριαντάφυλλο Μακάριο, Δρ Πολιτικό Μηχανικό, Κύριο Ερευνητή ΟΑΣΠ-ΙΤΣΑΚ, Χρήστο Παπαιωάννου, Δρ Σεισμολόγο, Δ/ντή Ερευνών ΟΑΣΠ-ΙΤΣΑΚ, Μάνο Ροβίθη, Δρ Πολιτικό Μηχανικό, Ερευνητή ΟΑΣΠ-ΙΤΣΑΚ και Κώστα Μορφίδη, Δρ Πολιτικό Μηχανικό, Εντεταλμένο Ερευνητή ΟΑΣΠ-ΙΤΣΑΚ για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα για την ενημέρωση μας.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά μαθητές και μαθήτριες του 28ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης θα εκπροσωπήσουν το σχολείο στο προσυνέδριο Ανατολικής Θεσσαλονίκης στα πλαίσια του 4ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας με δύο συμμετοχές.

Μαθητής της Β'τάξης θα παρουσιάσει την εισήγησή του με θέμα"Χρήση εργαλείων για τη δημιουργία διαδικτυακού ραδιοφωνικού σταθμού". Ομάδα τεσσάρων μαθητριών της Γ'τάξης θα συμμετέχει με πόστερ και θέμα "Facebook και ρυθμίσεις απορρήτου - μια βιωματική προσέγγιση". Πολλά συγχαρητήρια στο μαθητή και μαθήτριες για τη δουλειά τους και καλή επιτυχία στις παρουσιάασεις τους.

Στο πρόγραμμα του προσυνεδρίου θα διαβάσετε για όλες τις ενδιαφέρουσες συμμετοχές μαθητών και μαθητριών.

Κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου μαθητές και μαθήτριες της Γ' τάξης του σχολείου μας επισκέφτηκαν κατά τμήμα τα γραφεία του Σείρου (Κέντρα  Πρόληψης και Ενημέρωσης για τις Εξαρτησιογόνες Ουσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης) προκειμένου να ενημερωθούν από ειδικούς για τον εθισμό στο Διαδίκτυο.

 

Τη μουσική παράσταση "Το Φτερό του Δράκου" θα παρακολουθήσουμε σήμερα οι μαθητές και μαθήτριες του 28ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης.

Ένα παιδί της πόλης έχει δικαίωμα να ονειρευτεί και να ταξιδέψει με τη δύναμη της φαντασίας του. Οι ενήλικες όμως στην προσπάθειά τους να το διαπαιδαγωγήσουν, να το μορφώσουν και να το εκπαιδεύσουν, το φορτίζουν με μια καθημερινότητα γεμάτη ασχολίες. Αυτές σε συνδυασμό μ τους σύγχρουνους ταχύτατους ρυθμούς ζωής, αφήνουν στο παιδί ελάχιστο ελεύθερο χρόνο.

Έτσι το δωμάτιό του γίνεται το καταφύγιό του όπου ξεκλέβονας χρόνο πριν πέσει για ύπνο, αφήνει ελεύθερη τη σκέψη και με βοηθούς τα παιχνίδια του, ταξιδεύει στο μαγικό κόσμο της φαντασίας.

Η μουσική παράσταση είναι βασισμένη στην τεχνική του Μαύρου Θεάτρου της Πράγας, πρόκειται για διασκευή του ομώνυμου βιβλίου - μουσικού CD "Το Φτερό του Δράκου" του Παρασκευά Καρασούλου και της Μικρής Άρκτου. Οι δημιουργοί των 13 μουσικών παραμυθιών είναι ο συνθέτης Δ. Μαρκατόουλος και ο δάσκαλος - στιχουργός Χ. Παπαδόπουλος.

Η ελπίδα είναι τα παιδιά. Και τα παιδιά του 28ου Γυμνασίου (των τμημάτων της Γερμανικής γλώσσας) δίνουν ελπίδα προσφέροντας από το χαρτζιλίκι για την αγορά αρμάκων για το κοινωνικό ιατρείο της πόλης μας.

Με πυξίδα λοιπόν την ελπίδα συνεχίζουμε?

 

 

 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com