Δραστηριότητες μαθητών

Μαθητές και μαθήτριες από όλες τις τάξεις του σχολείου μας συμμετέχουν στη θεατρική ομάδα υπό την καθοδήγηση της κ. Ιασονίδου Εύας.

Μαθητές και μαθήτριες από τις Β' και Γ΄τάξεις του σχολείου μας ασκούνται στο διττό και αυθόρμητο λόγο, υπό την καθοδήγηση της κ. Μπεχλιβάνη Νικολέτας, ώστε να συμμετάσχουν στους διασχολικούς αγώνες Ρητορικής Τέχνης 2012 στην Ελληνική Γλώσσα που θα πραγματοποιηθεί στο 2ο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης.

Το σχολείο μας θα συμμετάσχει από τις 22  έως τις 28 Απριλίου στην Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση 2012 που οργανώνει η ActionAid.

Kατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Δράσης μαθητές από πλούσιες και φτωχές χώρες ενώνουν τις φωνές τους και μέσα από παραπλήσιες εκδηλώσεις, υπενθυμίζουν στους ηγέτες της χώρας τους τις δεσμεύσεις τους σχετικά με την εκπαίδευση και την ανάγκη ουσιαστικής κατοχύρωσης του δικαιώματος πρόσβασης κάθε παιδιού σε αυτήν.

Η φετινή εκστρατεία εστιάζει σε έναν από τους πιο παραμελημένους στόχους που τέθηκαν από την UNESCO και αφορά στην εκπαίδευση και φροντίδα των παιδιών στην πρώιμη παιδική ηλικία. Θεωρητικοί και ερευνητές της αναπτυξιακής επιστήμης δείχνουν ότι τα πρώτα χρόνια της ζωής του ανθρώπου, και πιο συγκεκριμένα από 0 έως 8 ετών, παίζουν καθοριστικό ρόλο στην κατοπινή του ανάπτυξη και τη μετέπειτα πορεία τους στο σχολείο. Η προσχολική φροντίδα και εκπαίδευση είναι μια σημαντική πτυχή της δια βίου μάθησης, μια διαδικασία που αρχίζει κατά τη γέννηση, με την πρώιμη παιδική ηλικία είναι η πιο κρίσιμη περίοδο στην ανθρώπινη ανάπτυξη.

Στις 6 Μαρτίου, Πανελλήνια Ημέρα κατά της Βίας στα Σχολεία, οι μαθητές και μαθήτριες ενημερώθηκαν κατά τάξη από τη διευθύντρια του σχολείου κ. Μπεχλιβάνη Νικολέτα.

Η παρουσίαση είναι διαθέσιμη σε αρχείο MS-Powerpoint.

Στις 2 Μαρτίου 2012 μαθητές και μαθήτριες της χορωδίας του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την πρόβα της Κ.Ο.Θ. σε έργα των Mozart και Rameau στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

 

 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com