Δραστηριότητες μαθητών

Το σχολείο μας συμμετείχε στους  Α' διασχολικούς αγώνες ρητορικής τέχνης που διοργανώθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία από το 2ο πρότυπο πειραματικό γυμνάσιο Θεσσαλονίκης και πραγματοποιήθηκαν το διήμερο, 28-29 Απριλίου 2012. Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας, η Μαρία, η Ελένη, η Ματίνα, η Ειρήνη, η Αγγελική, ο Απόστολος, ο Δημήτρης, ο Γιώργος Φ.,  ο Γιάννης και ο Γιώργος Τσ.,  συναγωνίστηκαν στη ρητορεία και διασταύρωσαν τα ξίφη τους σε λεκτικά επιχειρήματα και ευφυολογήματα μέσα από τα αγωνίσματα του Αυθόρμητου και των Διττών Λόγων.

Είχε προηγηθεί άσκηση των παιδιών από εκπαιδευτικό του σχολείου, στην εκφορά του προφορικού λόγου που στόχευε στην ορθολογική τεκμηρίωση και αντίκρουση, στο σεβασμό του συνομιλητή, στη συνεκτίμηση της διαφορετικής άποψης, στην ενεργοποίηση της φαντασίας, στην καλλιέργεια της συνειρμικής έκφρασης.

Τόσο η άσκηση όσο και η συμμετοχή των παιδιών στους ρητορικούς αγώνες ήταν ένα 'ταξίδι' στην Τέχνη του Λόγου, ωφέλιμο αλλά και ευχάριστο. Ευχόμαστε στους μικρούς μας ρήτορες να στηρίζονται πάντα στη 'Δύναμη' του Λόγου και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη σχολική χρονιά.

26-04-2012 και 2-05-2012

Στο 28ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης συμμετείχαμε στη φετινή Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση. Κατά τη διάρκεια πέντε διδακτικών ωρών μαθητές και μαθήτριες πέντε τμημάτων παρακολούθησαν μια παρουσίαση για τη δράση της ActionAid, την Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης και ό,τι αφορά την εκπαίδευση και φροντίδα των παιδιών στην πρώιμη παιδική ηλικία. Οι μαθητές και οι μαθήτριες κατέθεσαν σκέψεις, αναμνήσεις και σύγκριναν απαντήσεις από ανθρώπους που ζουν σε μέρη με εντελώς διαφορετικές συνθήκες διαβίωσης και εκπαίδευσης. Παράλληλα, ενημερώθηκαν για τη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού και το πρόγραμμα αναδοχής της ActionAid. Τέλος, από κάθε τμήμα δύο εθελοντές/τριες ανέλαβαν να ενημερώσουν τους/τις μαθητές/τριες των υπόλοιπων πέντε τμημάτων του σχολείου που δεν παρακολούθησαν την αρχική ενημέρωση, δρομολογώντας το ενδεχόμενο αναδοχής ενός παιδιού από τη σχολική μας κοινότητα.

Η παρουσίαση είναι διαθέσιμη στο http://prezi.com/nnik_iescsyx/2012/.

Στα πλαίσια των εκπαιδευτικών επισκέψεων του μαθήματος της Ιστορίας, μαθητές και μαθήτριες του Γ3 τμήματος του σχολείου μας επισκέφτηκαν την περιοδική έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης με θέμα "Οι Εβραίοι στη Θεσσαλονίκη. Ανεξίτηλα σημάδια στο χώρο".

{gallery}stories/amth2012{/gallery}

Προηγήθηκε σχετική προετοιμασία των μαθητών και μαθητριών στην τάξη από τις διδάσκουσες καθηγήτριες και μετά την επίσκεψη φιλοτεχνήθηκε σχετική αφίσα.

Ολοκληρώθηκαν το διήμερο 25 - 27 Απριλίου 2012 οι δέκα παρουσιάσεις προς τους μαθητές και μαθήτριες εντός του σχολείου μας από συνεργάτες της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης στα πλαίσια του προγράμματος ενημέρωσης - ευαισθητοποίησης των μαθητών και εκπαιδευτικών με τίτλο: "Εγώ ανακυκλώνω, τα σκουπίδια μου μειώνω".

 

{gallery}stories/dion2012{/gallery}

 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com