Δραστηριότητες μαθητών

Στις 17 Οκτωβρίου 2012 οι μαθητές/τιριες της Γ' τάξης ενημερώθηκαν για τα "Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα" από τις υπεύθυνες της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών στις 26 Σεπτεμβρίου, στη Ευρώπη οργανώνονται μια σειρά από εκδηλώσεις και δραστηριότητες για παιδιά με προγράμματα στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση, μαθήματα για κάποια γλώσσα και συνέδρια. Στο σχολείο μας η ημέρα αυτή γιορτάστηκε, για πρώτη φορά, με τη συμμετοχή των μαθητών/τριών και των καθηγητριών των ξένων γλωσσών (αγγλικών- γερμανικών ? ιταλικών).

Περισσότερα: Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών

Οι μαθητές/τριες της Γ' τάξης του σχολείου μας αποφάσισαν να δείξουν εμπράκτως την αλληλεγγύη τους διαθέτοντας μέρος των εσόδων από τη διοργάνωση του χορού τους για το συσσίτιο απόρων νέων του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονα Βότση.

 

Την Άνοιξη της φετινής χρονιάς ξεκινήσαμε με μια ομάδα παιδιών αυτό που φιλόδοξα ονομάζεται θεατρική ομάδα. Οι συναντήσεις μας ήταν πάντα εκτός ωρών διδασκαλίας, αμέσως μετά την 7η ώρα, δυο φορές την εβδομάδα.

Οι αυτοσχεδιασμοί ήταν αρχικά η ενασχόλησή μας, όπου και ομολογουμένως τα παιδιά αφήνουν άναυδο τον κάθε θεατή με την ευρυματικότητά τους. Το γέλιο πολύ έως πάρα πολύ, επομένως ο στόχος, δηλαδή μάθηση και χαρά, προσέγγισαν το επιθυμητό.

Η ομάδα παράλλαξε και σιγά - σιγά πήρε την οριστική της μορφή με τους μαθητές της Γ' Γυμνασίου: Κατσαρού Ναταλία, Μουρούλη Παρασκευή, Μαγκριώτη ξένια, Θουλιώτη Βασίλη, Χατζόγλου Κώστα, Χατζόγλου Γιώργο και Στογιάνοφ Δημήτρη.

Οι αυτοσχεδιασμοί έδωσαν τη θέση τους σε ένα έργο του Α. Τσέχοφ: "Το θαυμαστικό" και σε παντομίμα, με κλασσικά θέματα για παντομίμα που παρουσιάστηκαν την τελευταία ημέρα των πολιτιστικών εκδηλώσεων του σχολείου μας. Τα παιδιά ήταν εξαιρετικά, οι θεατές γέλασαν, η προσπάθεια ολοκληρώθηκε επιτυχημένα, γιατί η ευχαρίστηση κυρίως των "ηθοποιών" μας ήταν μεγάλη, παρόλη την αγωνία που περνούσαν την ημέρα της παράστασης.

Ο Δημήτρης ο Στογιάνοφ, διαθέτει ένα ακόμα ταλέντο και μια μεγάλη αγάπη για τον χορό.

Μετά τα θεατρικά δρώμενα χόρεψε με ήχο ηλεκτρονικής μουσικής ένα δικό του θέμα που το οργάνωσε και το σκηνοθέτησε μόνος του, δείχνοντας ότι ένας νέος άνθρωπος θα φτάσει στο στόχο που θέτει παρόλα τα εμπόδια, εφόσον υπάρχει θέληση.

Ελπίζουμε οι αναμνήσεις αυτής της παράστασης να ακολουθούν τα παιδιά ευχάριστα στη συνέχεια της ζωής τους και να κατάλαβαν ότι το σχολείο είναι εκτός από χώρος μάθησης και χώρος δημιουργίας, έκφρασης και αισθητικής καλλιέργειας, ώστε να μπορούν να ισορροπούν έστω και λίγο τις δυσκολίες που ακολουθούν στη ζωή τους.

Ιασονίδου Εύα

 {gallery}stories/theatre2012{/gallery}

 

Τα 24 παιδιά του Α1 αποφάσισαν να διαθέσουν και να αξιοποιήσουν τα χρήματα του ταμείου της τάξης τους, στο τέλος της σχολικής χρονιάς σε κάποιο Φορέα που δραστηριοποιείται στην προστασία της παιδικής ηλικίας επιδεικνύοντας έτσι έμπρακτα την κοινωνική ωριμότητά τους. Επιλέχτηκαν τα Παιδικά Χωριά SOS(http://www.sos-villages.gr/) που από το 1997 λειτουργούν το δεύτερο ελληνικό τους χωριό στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης.

Ευχόμαστε στα παιδιά να μη στερηθούν σε όλη τη ζωή τους τη χαρά της προσφοράς και της αλληλεγγύης  και να αποτελούν πρότυπο για τους υπόλοιπους.

 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com