Δραστηριότητες μαθητών

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και στις μαθήτριες του σχολείου που συμμετέχουν με δύο εργασίες τους στο 1ο μαθητικό συνέδριο Ιστορίας.

Τα θέματα των εργασιών είναι: "Η πυρκαγιά της Θεσσαλονίκης (1917): Ένα τυχαίο γεγονός που άλλαξε τη φυσιογνωμία της πόλης" και "Άφιξη των προσφύγων στη Θεσσαλονίκη: Όψεις της καθημερινότητάς".

Το πρόγραμμα του συνεδρίου είναι διαθέσιμο σε αρχείο μορφής PDF.

 

 

Με αφορμή τη μέρα αυτή έγινε  ενημέρωση γα την κατάσταση των παιδιών στον κόσμο, για τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα των Παιδιών ενώ οι μαθητές/τριες υλοποίησαν το 'παιχνίδι' των ιεραρχήσεων των αναγκών και επιθυμιών  από το εκπαιδευτικό πακέτο της UNICEF. Παράλληλα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας στο εργαστήριο της πληροφορικής τα παιδιά πλοηγήθηκαν και ενημερώθηκαν από τους ιστότοπους της UNICEF και του Συνηγόρου του παιδιού.

Με αφορμή τον εορτασμό της 10ης Δεκεμβρίου, παγκόσμιας ημέρας ανθρώπινων δικαιωμάτων, έγινε σχετική εκδήλωση την οποία παρακολούθησαν οι μαθητές/τριες του σχολείου Η παρουσίαση είναι διαθέσιμη σε αρχείο μοφής παρουσιάσεων (ppt).

 

Για το μήνα Δεκέμβριο του 2012 προγραμματίζουμε τις παρακάτω διδακτικές επισκέψεις:

Πέμπτη 6/12: Επίσκεψη Γ3 στο Ιστορικό Αρχείο Μακεδονίας
Δευτέρα 10/12
: Εκδήλωση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κατά τάξη
Τετάρτη 12/12:
Διδακτική επίσκεψη ομάδας πολιτιστικού προγράμματος στο Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας
Παρασκευή 14/12:
Διδακτική επίσκεψη μελών της χορωδίας σε πρόβα της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης
Τρίτη18/12:
Επίσκεψη κλιμακίου Goethe Institut στο σχολείο.

Στα πλαίσια των εκπαιδευτικών επισκέψεων του μαθήματος της Ιστορίας, μαθητές και μαθήτριες του Γ1 τμήματος του σχολείου μας επισκέφτηκαν την 1η του Νοέμβρη 2012 το Ιστορικό Αρχείο Μακεδονίας - Γενικά Αρχεία του Κράτους. Οι μαθητές/τριες ξεναγήθηκαν στους χώρους του Αρχείου και παρακολούθησαν μια παρουσίαση σχετικά με την προσφυγιά, στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος "ΚΛΕΙΩ 2".

Το Ιστορικό Αρχείο Μακεδονίας είναι περιφερειακή υπηρεσία των Γενικών Αρχείων του Κράτους και βρίσκεται στην οδό Αλ. Παπαναστασίου 21.

 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com