Δραστηριότητες μαθητών

Στις 6 και 7 Απριλίου 2013 διοργανώθηκαν με επιτυχία οι β΄διασχολικοί αγώνες ρητορικής τέχνης. Ήταν μια γιορτή της γλώσσας! Μαθητές και μαθήτριες γυμνασίων του ν. Θεσσαλονίκης συμμετείχαν σ'αυτή τη γιορτή με ευγενή άμιλλα και ειλικρινή προσπάθεια επιδιώκοντας το καλύτερο. Ανέλυσαν τη σκέψη τους, συνέθεσαν τα επιχειρήματά τους, τεκμηρίωσαν τις απόψεις τους, "ταξίδεψαν" οι ίδιοι και παρέσυραν και τους ακροατές τους με το συνειρμικό τους λόγο. Κι όλα αυτά μέσα σε ατμόσφαιρα χαράς, δημιουργίας, συνεργατικότητας. 

Το σχολείο μας συμμετείχε και φέτος με 14 μαθητές και μαθήτριες που δούλεψαν με πολύ μεράκι. Μπράβο σε όλα τα παιδιά! Πρέπει όμως να συγχαρούμε ιδιαίτερα τη μαθήτρια της γ' τάξης Ειρήνη Πρίφτι που η ομάδα της κέρδισε το 1ο βραβείο των διττών λόγων. Συγχαρητήρια αξίζουν και ο μαθητής της γ' τάξης Γιώργος Τσιμήτρης και η μαθήτρια της β' τάξης Μαρία Πανταζή που έφτασαν επάξια μέχρι τους ημιτελικούς των διττών λόγων και του αυθόρμητου λόγου αντίστοιχα.

Ευχόμαστε στους μικρούς μας ρήτορες να αποτελούν πρότυπα στο χειρισμό της Γλώσσας που αποτελεί πρωταρχικό παράγοντα στη διαμόρφωση της εθνικής μας ταυτότητας και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη σχολική χρονιά.

Στις 12/4 οι μαθητές/τριες που συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα του Κ.Π.Ε. Ελευθερίου - Κορδελιού και του Δήμου Θεσσαλονίκης, προχώρησαν στη δεύτερη φύτευση φυτών που παραλάβαμε από την υπηρεσία του δήμου.

Εφοδιασμένοι με εργαλεία και όρεξη έσκαψαν, ξεχορτάριασαν την πρασιά μπροστά από τη λεωφόρο Καραμανλή και φύτεψαν αρωματικά και αναρριχητικά φυτά. Πολλά μπράβο στα παιδιά κι ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους του Δήμου Θεσσαλονίκης για όσα μας πρόσφεραν. 

Εν τω μεταξύ άνθισαν τα λουλούδια προηγούμενης φύτευσης στα παρτέρια μας και είναι τα καμάρια μας!



Θερμά συγχαρητήρια στους/στις μαθητές/τριες του σχολείου που συμμετείχαν στους Β' διασχολικούς αγώνες ρητορικής τέχνης γυμνασίων (αυθόρμητος λόγος και διττοί λόγοι) που οργάνωσε το 2ο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, στις 6 και 7 Απριλίου 2013.

Μια μαθήτρια του σχολείου μας συμμετείχε στην ομάδα διττών λόγων που πρώτευσε και ένας μαθητής συμμετείχε στην ομάδα που έφτασε μέχρι τον ημιτελικό. Στον αυθόρμητο λόγο μια τρίτη μαθήτρια του σχολείου συμμετείχε επίσης στον ημιτελικό αγώνα.

Ο όμιλος Ecomobility, που αποτελείται από 11 μαθητές/τριες της γ' τάξης του σχολείου, παρουσίασε τη δράση του στις 27 Φεβρουαρίου 2013. Τα παιδιά απέδειξαν ότι το κέφι, το μεράκι κι η σκληρή δουλειά μπορούν να κάνουν θαύματα!!! Ευχόμαστε να διακριθούν και να θυμούνται πάντα την εμπειρία από τη συμμετοχή τους.

Φέτος για πρώτη φορά στο σχολείο μας δημιουργήθηκε όμιλος φιλαναγνωσίας.  Βάση για τη δημιουργία του ομίλου αποτέλεσε η αγάπη μας για τη λογοτεχνία και το διάβασμα.  

Οι συναντήσεις των μελών του ομίλου γινόταν ανά δεκαπέντε ημέρες μετά τις ώρες διδασκαλίας. Στο πλαίσιο αυτών των συναντήσεων αρχικά συζητήσαμε διάφορα θέματα που αφορούν στη συγγραφή και τη λογοτεχνία και στη συνέχεια ασχοληθήκαμε με το βιβλίο «Απέναντι όχθη» του Φίλιππου Φραγκούλη. Στην τελευταία μας συνάντηση προσκαλέσαμε στο σχολείο τον ίδιο τον συγγραφέα και συζητήσαμε μαζί του για διάφορα θέματα που προέκυψαν από την ανάγνωση του βιβλίου του και γενικότερα για θέματα συγγραφής. 

Στη συνέχεια οργανώσαμε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας μια ανοιχτή συζήτηση του συγγραφέα με τους συμμαθητές μας της Γ΄ Γυμνασίου. Στη διάρκεια της εκδήλωσης αυτής μοιραστήκαμε με τους συμμαθητές μας τις εμπειρίες και τις γνώσεις που αποκτήσαμε μέσα στην ομάδα φιλαναγνωσίας. Στο τέλος, χωριστήκαμε σε ομάδες των δέκα ατόμων και κάθε ομάδα με αφορμή κάποιες λέξεις από το βιβλίο του Φίλιππου Φραγκούλη δημιούργησε είτε μια μικρή ιστορία είτε ένα σύντομο αυτοσχεδιασμό που παρουσιάστηκαν στους υπόλοιπους. Με αυτόν τον τρόπο γίναμε και οι ίδιοι για λίγο συγγραφείς και ηθοποιοί. Το εγχείρημα είχε πολύ ενδιαφέρον για όλους μας.

 Συνολικά, όλες οι δραστηριότητες που αναπτύχθηκαν στη διάρκεια της λειτουργίας του ομίλου φιλαναγνωσίας μας παρείχαν πολλά και γόνιμα ερεθίσματα για σκέψη και προβληματισμό.

 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com