Δραστηριότητες μαθητών

  Κατά τη διάρκεια του Σχολικού Έτους 2015-2016 λειτούργησε μετά το πέρα των μαθημάτων, κάθε Δευτέρα και Τρίτη, τμήμα Χορωδίας. Τα παιδιά διδάχτηκαν πληθώρα τραγουδιών (παραδοσιακά τραγούδια, μελοποιημένα ποιήματα κ.α.) και ήρθαν σε επαφή με μουσικά όργανα. Παράλληλα, αποτελώντας μέλη μιας ομάδας έμαθαν να συνεργάζονται και να δουλεύουν με υπευθυνότητα για τη σωστή διεξαγωγή των σχολικών μας εορτών. 

Οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου συμμετείχαν την Δευτέρα 11 Μαϊου 2015 σε ένα παιχνίδι γνώσης της Αρχαίας Ιστορίας στοχεύοντας σε μια επανάληψη της ύλης μέσα από ένα διασκεδαστικό τρόπο. Ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων δώρισε στη βιβλιοθήκη μας το βιβλίο του E. H. Gombrich  «Μικρή ιστορία του κόσμου» σε τέσσερα αντίτυπα, έτσι ώστε να δοθεί η ευκαιρία και η δυνατότητα στα παιδιά να διευρύνουν και να εμπλουτίσουν τις ιστορικές τους γνώσεις.

 

Φέτος η Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση καλεί τ@ς μαθητ@ς να στείλουν το δικό τους μήνυμα στ@ς πολιτικούς που θα συναντηθούν στα Ηνωμένα Έθνη και θα αποφασίσουν τους νέους στόχους για τα επόμενα 15 χρόνια.

Οι μαθητ@ς γυμνασίων συμπληρώνουν με λέξεις την πρόταση: "Θέλουμε εκπαίδευση που να..." και τις στέλνουν στον Εκπαιδευτικό Τομέα της ActionAid Ελλάς.

Εδώ μερικά απ' τα μηνύματα των μαθητ@ν τμήματος του 28ου γυμνασίου Θεσσαλονίκης.

Μαθήτριες του 28ου γυμνασίου Θεσσαλονίκης παρουσίασαν δύο εργασίες τους στο 7ο μαθητικό συνέδριο Πληροφορικής στις 21 Απριλίου 2015. Πρόκειται για δυο εφαρμογές για φορητές συσκευές προγραμματισμένες με App Inventor που εκπονήθηκαν στα πλαίσια του μαθήματος Πληροφορικής της γ' γυμνασίου.

 

Στο σχολείο μας και φέτος λειτούργησε 'Ομιλος Ρητορικής Τέχνης με σκοπό την άσκηση των παιδιών στην εκφορά του προφορικού λόγου και ειδικότερα στην επιχειρηματολογία.Τα παιδιά από τη γ'γυμνασίου που συμμετείχαν στον Όμιλο ασκήθηκαν στο αγώνισμα των διττών λόγων και συμμετείχαν στους  δ'  διασχολικούς αγώνες ρητορικής τέχνης που διοργανώθηκαν από το 2ο Π.Π.Γ.Θ και το Π.Π.Γ.ΠΑ.ΜΑΚ στις 28 Φεβρουαρίου και 1 Μαρτίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σχολείο μας συμμετέχει αδιάλειπτα στους αγώνες ρητορικής τέχνης από τη χρονιά της ίδρυσής τους,  δημιουργώντας σχετική παράδοση που ευελπιστούμε να συνεχιστεί.  Ευχόμαστε στο Χάρη, στην Ελένη, στη Δομνίκη και στη Μάλτα να τελειοποιήσουν τη γλωσσική καλλιέργεια και  να στηρίζονται πάντα στη δύναμη του Λόγου.

 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com