Προγράμματα ? Δράσεις

Πραγματοποιήθηκε στις 14/11/2012 η 3η συνάντηση της περιβαλλοντικής ομάδας του σχολείου μας. Τα μέλη της χωρίστηκαν σε τέσσερις πεντάδες και δυο εξάδες και παίξανε το παιχνίδι του χαμένου θησαυρού. Οι ομάδες έλαβαν τα ονόματα: 1) Τσακάλια, 2) Λύκοι, 3) Αρκούδες, 4) Φώκιες, 5) Δελφίνια και 6) Θαλάσσιες Χελώνες.

Στη συνέχεια από κοινού παρακολουθήσαμε δύο βίντεο από τις περιβαλλοντικές οργανώσεις WWF Ελλάς και Greenpeace Ελλάς και καταγράψαμε τις αρνητικές και θετικές μας εντυπώσεις. Μετά συγκεντρώσαμε τις προσδοκίες μας από το πρόγραμμα και τις μεθόδους υλοποίησής του. Η συνάντηση έκλεισε με το καθιερωμένο πλέον παιχνίδι της μαντήλας και με τις κραυγές των ομάδων μας.

Το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο σε αρχείο PDF.

Τα δύο βίντεο που παρακολουθήσαμε με τίτλους "Η κλιματική αλλαγή απειλεί" και "Εμπνέοντας τη δράση" είναι τα παρακάτω:

Στις 7 Οκτωβρίου 2012 η ομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΠΕ) του σχολείου μας συνέχισε τις εργασίες της. Διαβάστε το πρόγραμμα της δεύτερής μας συνάντησης, η οποία αφιερώθηκε στη διεργασία ενός συμβολαίου σχέσεων των μελών της ομάδας μας. Φυσικά η συνάντηση έληξε με το υπαίθριο παιχνίδι "μαντήλα" στο προαύλιο του σχολείου!

Στις 31 Οκτωβρίου 2012 η ομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΠΕ) του σχολείου μας ξεκίνησε τις εργασίες της. Διαβάστε το πρόγραμμα της πρώτης μας συνάντησης, η οποία αφιερώθηκε στην αλληλογνωριμία των μελών της ομάδας και την ενημέρωσή της σχετικά με τα προγράμματα ΠΕ.

Στις 17 Οκτωβρίου 2012 οι μαθητές/τιριες της Γ' τάξης ενημερώθηκαν για τα "Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα" από τις υπεύθυνες της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Το διήμερο 9 και σήμερα 10 Μάη οι ομάδες Αγωγής Υγείας και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των σχολείων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης παρουσίασαν τα προγράμματά τους. Τα μέλη της ομάδας Αγωγής Υγείας του σχολείου μας παρουσίασαν το πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με θέμα «Ασφαλώς στο Διαδίκτυο». Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που με μεράκι και ενθουσιασμό ολοκλήρωσαν επιτυχώς το πρόγραμμα!

Δείτε την παρουσίαση.

 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com