Προγράμματα ? Δράσεις

Tα Γραφεία Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Θεμάτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης και το Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Action Aid Ελλάς, διοργάνωσαν επιμορφωτικό σεμινάριο βιωματικού χαρακτήρα, με θέμα «Στείλε το φίλο μου στο σχολείο. Το δικαίωμα στην εκπαίδευση: υπόθεση Ρουάντα», την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014, Παγκόσμια Ημέρα Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Το σεμινάριο υλοποιήθηκε στο 28ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης και σκοπός του ήταν η παρουσίαση του εκπαιδευτικού πακέτου: «Στείλε το φίλο μου στο σχολείο. Το δικαίωμα στην εκπαίδευση: υπόθεση Ρουάντα», το οποίο περιλαμβάνει ιστορίες από την εμπειρία του ταξιδιού των 5 ελλήνων εκπαιδευτικών στη Ρουάντα και δραστηριότητες που έχουν σχεδιάσει, με θεματικούς άξονες τα ανθρώπινα δικαιώματα, την πρόσβαση στην εκπαίδευση και την καταπολέμηση της φτώχειας και της ανισότητας.


Το ταξίδι και το εκπαιδευτικό υλικό είναι δράσεις του Ευρωπαϊκού προγράμματος Send my Friend to School, το οποίο συντονίζει στην Ελλάδα η ActionAid. Στο τέλος του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες παρέλαβαν δωρεάν το εκπαιδευτικό υλικό που παρουσιάστηκε.

Εισηγητές του σεμιναρίου ήταν οι:
κ. Σταματούκου Χρυσούλα, στέλεχος του Εκπαιδευτικού Τομέα της ActionAid Ελλάς (παρουσίαση),
κ. Μπεχλιβάνη Νικολέτα, εκπαιδευτικός Νομικών και Πολιτικών Επιστημών, διευθύντρια του 28ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης (παρουσίαση)
κ. Γούτας Θεόδωρος, εκπαιδευτικός Πληροφορικής, υποδιευθυντής 28ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης (παρουσίαση).

Τίτλος: Προσέγγιση της γερμανικής γλώσσας και πολιτισμού υπό το πρίσμα της ανάγκης των μαθητών για απόκτηση γλωσσικών δεξιοτήτων στο πλαίσιο της Ενωμένης Ευρώπης

Στόχος: Μέσα από το πρίσμα των διαθεματικών ενοτήτων που αφορούν στο περιβάλλον, την κουλτούρα, τον πολιτισμό και την τέχνη, οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να εμπλουτίσουν, τόσο τις γνώσεις τους, όσο και το λεξιλόγιο τους με στόχο την απόκτηση και την πιστοποίηση των γλωσσικών τους δεξιοτήτων.

Το 28ο γυμνάσιο Θεσσαλονίκης συμμετέχει σε εγκεκριμένη πολυμερή σχολική σύμπραξη Comenius με τίτλο "MAGIC - Media Awareness Generating Informed Citizens" μαζί με άλλα έξι σχολεία της Ευρώπης για τη διετία 2013 - 2015.

Μάθετε περισσότερα για τις δράσεις του προγράμματος από το Ιστολόγιο των εκπαιδευτικών του προγράμματος και το Ιστολόγιο ενημέρωσης των γονέων και κηδεμόνων των παιδιών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

 

Στις 19 Απριλίου 2013 τα περισσότερα από τα μέλη της περιβαλλοντικής μας ομάδας μαζί με μέλη του πολιτιστικού προγράμματος του σχολείου ξεκινήσαμε για μια τριήμερη εκδρομή στη Βέροια, τη Φλώρινα, το Νυμφαίο και τις Πρέσπες. Συμμετέχουν συνολικά 39 μαθητές/τριες και τρεις συνοδοί εκπαιδευτικοί. 

Η εκδρομή περιλαμβάνει:

  • επίσκεψη στη δημόσια κεντρική βιβλιοθήκη της Βέροιας και περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης,
  • διαμονή στη Φλώρινα,
  • επίσκεψη στα καταφύγια του λύκου και της αρκούδας στην Αγραπιδιά και το Νυμφαίο αντίστοιχα και
  • επίσκεψη στον υγρότοπο των Πρεσπών και περιήγηση σε μνημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος της περιοχής.
Με την εκδρομή μας αυτή ολοκληρώνουμε το πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για τη σχολική χρονιά 2012 - 2013, περιμένοντας την 25η Απριλίου στο κέντρο πολιτισμού Τούμπας, στο μαθητικό φεστιβάλ παρουσίασης των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης!
 
{gallery}stories/florina2013{/gallery}

Την Τετάρτη 17 Απριλίου 2013 η ομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης παρουσίασε το θεατρικό δρώμενο και τις δράσεις της στην ολομέλεια. Έγιναν αρκετές πρόβες και διαπιστώθηκε ικανοποίηση. 

Στη συνέχεια δόθηκαν οδηγίες για την εκδρομή της ομάδας μας στη Βέροια, τη Φλώρινα, το Νυμφαίο και τις Πρέσπες. Η αναχώρηση είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή 19 και η επιστροφή στις 21 Απριλίου 2013. 

 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com