Σχολείο

Στις 18 Απριλίου 2013, στα πλαίσια των διδακτικών επισκέψεων, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης διοργάνωσε μουσική συναυλία ευρωπαΙκού και ελλημικού ρεπερτορίου στον προαύλιο χώρο του σχολείου. 

 {gallery}stories/simfoniki_dimos_2013{/gallery}

Στις 19 Απριλίου 2013 τα περισσότερα από τα μέλη της περιβαλλοντικής μας ομάδας μαζί με μέλη του πολιτιστικού προγράμματος του σχολείου ξεκινήσαμε για μια τριήμερη εκδρομή στη Βέροια, τη Φλώρινα, το Νυμφαίο και τις Πρέσπες. Συμμετέχουν συνολικά 39 μαθητές/τριες και τρεις συνοδοί εκπαιδευτικοί. 

Η εκδρομή περιλαμβάνει:

  • επίσκεψη στη δημόσια κεντρική βιβλιοθήκη της Βέροιας και περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης,
  • διαμονή στη Φλώρινα,
  • επίσκεψη στα καταφύγια του λύκου και της αρκούδας στην Αγραπιδιά και το Νυμφαίο αντίστοιχα και
  • επίσκεψη στον υγρότοπο των Πρεσπών και περιήγηση σε μνημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος της περιοχής.
Με την εκδρομή μας αυτή ολοκληρώνουμε το πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για τη σχολική χρονιά 2012 - 2013, περιμένοντας την 25η Απριλίου στο κέντρο πολιτισμού Τούμπας, στο μαθητικό φεστιβάλ παρουσίασης των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης!
 
{gallery}stories/florina2013{/gallery}

Την Τετάρτη 17 Απριλίου 2013 η ομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης παρουσίασε το θεατρικό δρώμενο και τις δράσεις της στην ολομέλεια. Έγιναν αρκετές πρόβες και διαπιστώθηκε ικανοποίηση. 

Στη συνέχεια δόθηκαν οδηγίες για την εκδρομή της ομάδας μας στη Βέροια, τη Φλώρινα, το Νυμφαίο και τις Πρέσπες. Η αναχώρηση είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή 19 και η επιστροφή στις 21 Απριλίου 2013. 

Την Τετάρτη 10 Απριλίου 2013 οι μαθητές/τριες της ομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης δοκίμασαν το θεατρικό δρώμενο που θα παρουσιάσουν στο μαθητικό φεστιβάλ στις 25 Απριλίου 2013.

Αποφασίστηκε να γυριστεί βίντεο με συνεντεύξεις μαθητών/τριών και να γίνει ξεχωριστή παρουσίαση των σημαντικότερων δράσεων της ομάδας. Στη συνέχεια οι ομάδες απαρτίστηκαν από τα μέλη τους και δούλεψαν ξεχωριστά. 

Στις 17 Απριλίου 2013 οι μαθητές/τριες που συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα "Ενεργός Πολίτης" του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Κ.Π.Ε. Ελευθερίου - Κορδελιού επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν σο πολιτιστικό κέντρο του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης (Βίλα Καπαντζή). Οι μαθητές/τριες επισκέφτηκαν και το Ελληνικό και Λογοτεχνικό Ιστορικό Αρχείο (Ε.Λ.Ι.Α.) και είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά σπάνια λογοτεχνικά και ιστορικά αρχεία που αφορούν τη σύγχρονη ιστορία της πόλης της Θεσσαλονίκης.

 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com