Σχολείο

Την Τρίτη, 8/4/2014 επισκέφτηκε το σχολείο μας η υπεύθυνη του ΚΕΣΥΠ Λευκού Πύργου κ. Σαρακίνου και ενημέρωσε τα παιδιά της γ' τάξης και τους γονείς τους για θέματα σχετικά με τον επαγγελματικό προσανατολισμό και τη νέα δομή και προγράμματα σπουδών της μεταγυμνασιακής, λυκειακής και μεταλυκειακής εκπαίδευσης.

Τα παιδιά της Α' γυμνασίου επισκέφτηκαν την 20/3/2014 το Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης προκειμένου να παρακολουθήσουν τη μουσική παράσταση 'Μαθήματα Ελληνικής Πατριδογνωσίας'. Παράλληλα ξεναγήθηκαν στο χώρο του Μουσείου και στις περιοδικές και μόνιμες εκθέσεις του.

Το τμήμα Χορωδίας-Ορχήστρας του σχολείου μας επισκέφτηκε και φέτος την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και παρακολούθησε τη γενική της πρόβα  στις 28/3/2014 στην αίθουσα Τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Τα παιδιά μας απόλαυσαν έργα των Σούμπερτ, Θέμελη και Τσοντάκη.

Τίτλος: Προσέγγιση της γερμανικής γλώσσας και πολιτισμού υπό το πρίσμα της ανάγκης των μαθητών για απόκτηση γλωσσικών δεξιοτήτων στο πλαίσιο της Ενωμένης Ευρώπης

Στόχος: Μέσα από το πρίσμα των διαθεματικών ενοτήτων που αφορούν στο περιβάλλον, την κουλτούρα, τον πολιτισμό και την τέχνη, οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να εμπλουτίσουν, τόσο τις γνώσεις τους, όσο και το λεξιλόγιο τους με στόχο την απόκτηση και την πιστοποίηση των γλωσσικών τους δεξιοτήτων.

Το 28ο γυμνάσιο Θεσσαλονίκης συμμετέχει σε εγκεκριμένη πολυμερή σχολική σύμπραξη Comenius με τίτλο "MAGIC - Media Awareness Generating Informed Citizens" μαζί με άλλα έξι σχολεία της Ευρώπης για τη διετία 2013 - 2015.

Μάθετε περισσότερα για τις δράσεις του προγράμματος από το Ιστολόγιο των εκπαιδευτικών του προγράμματος και το Ιστολόγιο ενημέρωσης των γονέων και κηδεμόνων των παιδιών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

 

 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com