Απόψεις

2011-2012 Κ.Θ.Β.Ε./ Νεανική σκηνή Ένα παιδί μετράει τ' άστρα - Λουντέμης Μενέλαος Πρώτη Παρουσίαση: Μονή Λαζαριστών - Σκηνή Σωκράτης Καραντινός, 01/11/2011 Ένα ταξίδι προς την ενηλικίωση. Ένα ταξίδι προς τη γνώση. Ένα παιδί που συγκρούεται με την κοινωνική πραγματικότητα για να επιτύχει τους στόχους του, να πραγματοποιήσει τα όνειρά του, με όπλο το πείσμα του και το πάθος του για μάθηση.

Το έργο του Μενέλαου Λουντέμη, υποστηρίζει το δικαίωμα των παιδιών για ίση ευκαιρία στην εκπαίδευση και αγγίζει την καρδιά μικρών και μεγάλων, καθώς αφορά κάθε άνθρωπο που, και σήμερα και σε όλες τις εποχές, παρά τις αντιξοότητες, θα κάνει τα πάντα για να ικανοποιήσει τη δίψα του για γνώση και για μάθηση.

Περισσότερα: "Ένα παιδί μετράει τ' άστρα" Θεατρική παράσταση από τη νεανική σκηνή του ΚΘΒΕ

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει τρία νέα εκπαιδευτικά προγράμματα για την περίοδο 2011- 2012. Τα δύο απευθύνονται σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και το τρίτο σε παιδιά που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Οι νέες εκπαιδευτικές δράσεις του ΚΘΒΕ ονομάζονται «Λέξεις που μένουν» και περιλαμβάνονται σε ένα πρόγραμμα για τα εκατό χρόνια εορτασμού από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, αφιερωμένο σε συγγραφείς της πόλης που έφυγαν από κοντά μας. Οργάνωση παραγωγής και συντονισμός ροής παρουσιάσεων: Μαρλέν Βερσιούρεν «Ο ΚΗΠΟΣ ΤΩΝ ΠΡΙΓΚΙΠΩΝ» ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΠΑΚΟΛΑ, για μαθητές Γυμνασίου & Λυκείου.

Περισσότερα: Εκπαιδευτικές δράσεις ΚΘΒΕ - "Ο κήπος των πριγκίπων"

Με αφορμή την παγκόσμια μέρα κατά της παιδικής κακοποίησης (19 Νοεμβρίου) ας αναλογιστούμε ότι σε όλο τον κόσμο πολλά παιδιά έρχονται αντιμέτωπα με τη Βία, την Εκμετάλευση, την Εγκατάλειψη, την Παραμέληση, την Κακοποίηση. Σε κάποιες περιπτώσεις θύτες είναι οι ίδιοι οι γονείς των παιδιών.

Η διεθνής κοινότητα αναγνωρίζοντας την πολύπλευρη θυματοποίση των ανηλίκων, παρείχε το ιδεολογικό υπόβαθρο και το προστατευτικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση της παιδικής κακοποίησης με τη θέσπιση της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Περισσότερα: Παγκόσμια μέρα ενάντια στην παιδική κακοποίηση

Όμορφες εικόνες, θεαματικά περάσματα πάνω από τα τείχη του Επταπυργίου, μουσικές Monsieur Minimal και πολύ όμορφα πράνα και μοντάζ από τους Θοδωρή Αδάμο και Κωστή Ασικέλη μας θυμίζουν την φοβερή εμπειρία που έζησε η Θεσσαλονίκη με τον αγώνα κατάβασης "Γεντί Κουλέ Απόδραση".

Το Σάββατο 19.11.2011 και ώρα 8μ.μ θα παρουσιαστεί στο Βαφοπούλειο(αίθουσα θεάτρου) αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Οδυσσέα Ελύτη.

Για τη θέση του εκπαιδευτικού σχετικά με την προστασία των δικαιωμάτων του παιδιού που οι γονείς του βρίσκονται σε διάσταση, μπορείτε να ανοίξετε το παρακάτω έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων:  paidia_me_goneis_se_diastasixdv

Αφιέρωμα στον κορυφαίο Έλληνα πεζογράφο Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη (1851-1911) για τα 160 χρόνια από τη γέννηση και τα 100 από το θάνατό του, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Ημέρες Βιβλιοθηκών".

Το αφιέρωμα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου (ώρα 19.30) στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης (Εθνικής Αμύνης 27 & Αλεξ. Σβώλου).

 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com