Απόψεις


Η 1η του Δεκέμβρη έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS.  Το φετινό μήνυμα είναι ?Getting to Zero?, το οποίο αντανακλά  τους στόχους του στρατηγικού σχεδίου του UNAIDS για την περίοδο 2011-2015 ?Zero New HIV Infections. Zero  Discrimination. Zero AIDS Related Deaths?.

                                                             "Μηδενίζουμε τις νέες μολύνσεις,

                                                                                    μηδενίζουμε τους θανάτους από AIDS, 

                                                                                                                  μηδενίζουμε τις διακρίσεις".

Το μήνυμα της 1ης Δεκέμβρη για την HIV λοίμωξη/AIDS εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης στρατηγικής του ΚΕΕΛΠΝΟ για την πρόληψη των νοσημάτων, τη μείωση της νοσηρότητας και της θνησιμότητας στον πληθυσμό της χώρας, την εξάλειψη των ανισοτήτων στην υγεία και την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού για υιοθέτηση υγιών και ασφαλών στάσεων και συμπεριφορών, οι οποίες προστατεύουν και βελτιώνουν το επίπεδο υγείας του.

Διαβάστε το πρόγραμμα των δράσεων στη Βόρεια Ελλάδα.

 

Το AIDS (Σύνδρομο Επίκτητης Ανοσολογικής Ανεπάρκειας), είναι μια ανίατη  λοιμώδης νόσος που οφείλεται στον ιό ΗΙV, ο οποίος προσβάλλει το ανοσοποιητικό σύστημα  του ανθρώπου, το σύστημα δηλαδή που είναι υπεύθυνο για την άμυνα του οργανισμού ενάντια σε λοιμώξεις, νεοπλασίες και άλλες ασθένειες.

 

Περισσότερα: 1η Δεκεμβρίου: Παγκόσμια μέρα κατά του AIDS

Το φαινόμενο της βίας στα γήπεδα έχει δυστυχώς συνδεθεί με το ποδόσφαιρο σε όλο τον κόσμο, ενώ στην Ελλάδα λαμβάνει ολοένα μεγαλύτερες διαστάσεις, καταστρέφοντας τόσο τη χαρά του παιχνιδιού, όσο και το πνεύμα του αθλητισμού.

Τι μπορείς να κάνεις εσύ; Αγαπάς το ποδόσφαιρο, έχεις προτάσεις και ιδέες αλλά δεν ξέρεις που να τις παρουσιάσεις;

Δες τα τηλεοπτικά σποτάκια μας στην ΕΤ1, μπες στο κλίμα και έλα στην i-create

Περισσότερα στο Βάλε το δικό σου ΓΚΟΛ ΣΤΗ ΒΙΑ

Ένα έως δύο στα 10 παιδιά σε ποσοστό 14% των νηπιαγωγείων της χώρας μας έχει ήδη προφίλ σε κάποιον ιστοχώρο κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό ανέδειξε κλειστή έρευνα μέσω διαδικτυακού ερωτηματολογίου που πραγματοποίησε η Δράση Ενημέρωσης Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου την περίοδο 10/5/2011 έως 25/9/2011 με αποδέκτες τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, με την πολύτιμη συμβολή και συνεργασία του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου. Στην έρευνα ανταποκρίθηκαν 2.319 εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα.

(...)

Τα παραπάνω στοιχεία καταδεικνύουν την άμεση ανάγκη να ασχοληθούν οι κηδεμόνες των ανήλικων χρηστών με τις διαδραστικές τεχνολογίες, έτσι ώστε γνωρίζουν τα οφέλη και τους δυνάμενους κινδύνους τους και να κατανοήσουν τους λόγους που ωθούν τους ανήλικους χρήστες από τόσο μικρή ηλικία στη χρήση του Διαδικτύου.

Περισσότερα στο http://blogs.sch.gr/internet-safety/archives/707

Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011, 8.30-14.00μ.μ. διοργανώνεται η 2η ημερίδα για την εφηβεία. Απευθύνεται σε όσους ασχολούνται με τον έφηβο και επιθυμούν να συστηματοποιήσουν και να  διευρύνουν τις γνώσεις τους προκειμένου να προσεγγίσουν τα ποικίλα προβλέματα της εφηβικής ηλικίας. Μεταξύ των θεμάτων που θα αναπτυχθούν είναι και αυτό του σχολικού εκφοβισμού.

                                 Αμφιθέατρο Ι (ισόγειο) του Κέντρου Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕ.Δ.Ε.Α.) Γ' Σεπτεμβρίου

·                                 Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ "Ιατρική Ερευνητική Μεθοδολογία" σε συνεργασία με τη Δ ' Παιδιατρική Κλινική ΑΠΘ

H Επιτροπή Πολιτιστικής Πολιτικής του Α.Π.Θ. ανακοινώνει την επίσημη συμμετοχή του Πανεπιστημίου στο Έτος Ελύτη, με μια ιδιαίτερη μουσική εκδήλωση για τον μεγάλο Έλληνα ποιητή. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στο Αμφιθέατρο Ι του Κέντρου Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕ.Δ.Ε.Α.), Γ΄Σεπτεμβρίου,  ώρα 21:00.

 

Ένα ταξίδι μιας ώρας στην ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη ,με οδηγό  τις λέξεις του και τη μουσική. Μελοποιημένη ποίηση του Ελύτη από τους: Μίκη Θεοδωράκη (πέντε τραγούδια από το «Άξιον Εστί») ,Γιώργο Κουρουπό (από την «Ωραία μας Άγνωστη»),Μάνο Χατζιδάκι( από τον «Κύκλο με την Κιμωλία» και τον «Μεγάλο Ερωτικό»).

Ποιήματα του Οδυσσέα Ελύτη από το Άξιον Εστί, το Μονόγραμμα ,την Μαρία Νεφέλη ,τους Προσανατολισμούς μαζί με την μουσική διαμορφώνουν ένα μικρό λυρικό πορτραίτο του ποιητή.

Τραγούδι: Σπύρος Σακκάς  Πιάνο: Γιώργος Κουρουπός Απαγγελία: Ιουλίτα Ηλιοπούλου

Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΩΣ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ.

Δρ. Νικολέτα Μπεχλιβάνη

 

 Οι διατάξεις του  Διεθνούς δικαίου σχετικά με τον σεβασμό της αξίας του ανθρώπου και την προστασία της οικογενειακής ζωής και της παιδικής ηλικίας αποτελούν διατάξεις  με έντονο παιδαγωγικό χαρακτήρα που παρέχουν κατευθυντήριες Αρχές στα εθνικά πολιτειακά όργανα κατά τη θέση, ερμηνεία και εφαρμογή κανόνων δικαίου.

 

Περισσότερα: Δικαιώματα του Παιδιού

 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com