4η Πανελλήνια Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών στις 16, 17, 18  και 19 Φεβρουαρίου 2012 στην Καρδίτσα, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας,  Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της 3ης Πανελλήνιας Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών θα καθιερωθεί πλέον ο θεσμός στην πόλη της Καρδίτσας.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας αποφάσισε στα πλαίσια του 30ου  Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ να πραγματοποιηθεί η 4η Πανελλήνια Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών στις 16, 17, 18 και 19 Φεβρουαρίου 2012 στην Καρδίτσα σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, οι διευθυντές των σχολείων της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης θα πρέπει να πληροφορήσουν τους καθηγητές Μουσικής των Σχολείων αν επιθυμούν να λάβουν μέρος με τις χορωδίες τους στην Πανελλήνια Συνάντηση. Παράλληλα να έλθουν σε επικοινωνία με τους διοργανωτές έγκαιρα προκειμένου να προετοιμαστούν κατάλληλα οι Σχολικές Χορωδίες.

Στην 4η Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών μπορούν να λάβουν μέρος σχολικές χορωδίες (παιδικές-νεανικές-μεικτές) από σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Θα υπάρχει και άτυπη Διεθνής Κριτική Επιτροπή, η οποία θα επιβραβεύσει τις καλύτερες σχολικές Χορωδίες με την συμμετοχή τους σε Διεθνή Φεστιβάλ του εξωτερικού.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια του 30ου Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Καρδίτσας, που αποτελεί κορυφαίο μουσικό και πολιτιστικό θεσμό του Νομού Καρδίτσας.

Στην συνάντηση η κάθε χορωδία μπορεί να καλύψει ένα πρόγραμμα από 10-20 λεπτά ελεύθερης επιλογής, κατά προτίμηση δίφωνα ή τρίφωνα τραγούδια με ή χωρίς οργανική συνοδεία.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η καλλιέργεια της Χορωδιακής Τέχνης ως δημιούργημα του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού, η φωνητική εξάσκηση των μαθητών και η ενθάρρυνση των σχολικών μονάδων στη δημιουργία αξιόλογων Χορωδιών οι οποίες μπορούν να εκπροσωπούν την Ελλάδα σε Διεθνή Φεστιβάλ.  

 Είναι δε γνωστό ότι ο Ελβετός παιδαγωγός Πεσταλότζι θεωρεί την χορωδία ως το αναντικατάστατο μέσο για την ηθική διαπαιδαγώγηση των νέων διαμέσου της σχολικής εκπαίδευσης.

 Για περισσότερες πληροφορίες οι Χορωδίες, διευθυντές σχολείων και οι καθηγητές μουσικής μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία του Φεστιβάλ: για να λάβουν τον κανονισμό Συμμετοχής της Πανελλήνιας Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών.

Κολοκοτρώνη 38 και Ύδρας Τ.Κ. 43100 Καρδίτσα
Τηλ:24410-75440, 24410-42896, Fax:24410-21970,
Ε-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής ορίζεται η 31η Οκτωβρίου 2011.
 
Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΠΡΑΝΤΖΟΥ ΚΑΝΙΟΥΡΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ

 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com