Την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2016, στο πλαίσιο των μαθημάτων Γεωλογίας-Γεωγραφίας και Βιολογίας, οι μαθητές της Α΄ τάξης πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο ??Μουσείο Παλαιοντολογίας??, το οποίο φιλοξενείται στο Τμήμα Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Αρχηγός της επίσκεψης ήταν η κα Παπούλια Φανή ΠΕ04.05 και συνοδοί καθηγητές η κα Γεωργιάδου Σοφία ΠΕ02, η κα Λαζάρου Αλκμήνη ΠΕ02 και η κα Ταξίδου Ιώ ΠΕ07.

Τα παιδιά αφού παρακολούθησαν προβολή εκπαιδευτικού βίντεο στο χώρο του Εργαστηρίου Παλαιοντολογίας, ήρθαν σε επαφή με απολιθώματα από τον ευρύτερο ελληνικό χώρο, τα οποία και είχαν τη δυνατότητα να μελετήσουν με τη βοήθεια του υπεύθυνου του Μουσείου, Δρ. Κωστόπουλου Δ.. Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στο χώρο του Μουσείου όπου φιλοξενούνται :

  • Συλλογή από ορυκτά και πετρώματα της Ελλάδας

  • Παλαιοντολογικά ευρήματα ασπόνδυλων οργανισμών αλλά και σπονδυλωτών, κυρίως θηλαστικών, από την Ελλάδα και την Ευρώπη

  • Παλαιοανθρωπολογική συλλογή, στην οποία παρουσιάζεται η εξέλιξη του ανθρώπινου γένους και ένα από τα πιο ενδιαφέροντα δείγματα από τον ελληνικό χώρο, το κρανίο του ??Ανθρώπου των Πετραλώνων΄΄

Μέσα από τα διάφορα ευρήματα και την παρουσίαση κατάλληλου εκπαιδευτικού υλικού, οι μαθητές γνώρισαν τη διάρθρωση και την εξέλιξη της δομής της χώρας μας, αλλά και την ιστορία σχηματισμού της Γης. Επίσης, κατανόησαν σε σημαντικό βαθμό την πορεία των ζωντανών οργανισμών και ειδικότερα του ανθρώπινου είδους, μέσα από τις μορφές του παρελθόντος που παρουσιάζονται στις διάφορες συλλογές.

 

Η επίσκεψη αποτέλεσε μια ωραία εμπειρία για όλους μας.


 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com