Tα Γραφεία Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Θεμάτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης και το Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Action Aid Ελλάς, διοργάνωσαν επιμορφωτικό σεμινάριο βιωματικού χαρακτήρα, με θέμα «Στείλε το φίλο μου στο σχολείο. Το δικαίωμα στην εκπαίδευση: υπόθεση Ρουάντα», την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014, Παγκόσμια Ημέρα Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Το σεμινάριο υλοποιήθηκε στο 28ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης και σκοπός του ήταν η παρουσίαση του εκπαιδευτικού πακέτου: «Στείλε το φίλο μου στο σχολείο. Το δικαίωμα στην εκπαίδευση: υπόθεση Ρουάντα», το οποίο περιλαμβάνει ιστορίες από την εμπειρία του ταξιδιού των 5 ελλήνων εκπαιδευτικών στη Ρουάντα και δραστηριότητες που έχουν σχεδιάσει, με θεματικούς άξονες τα ανθρώπινα δικαιώματα, την πρόσβαση στην εκπαίδευση και την καταπολέμηση της φτώχειας και της ανισότητας.


Το ταξίδι και το εκπαιδευτικό υλικό είναι δράσεις του Ευρωπαϊκού προγράμματος Send my Friend to School, το οποίο συντονίζει στην Ελλάδα η ActionAid. Στο τέλος του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες παρέλαβαν δωρεάν το εκπαιδευτικό υλικό που παρουσιάστηκε.

Εισηγητές του σεμιναρίου ήταν οι:
κ. Σταματούκου Χρυσούλα, στέλεχος του Εκπαιδευτικού Τομέα της ActionAid Ελλάς (παρουσίαση),
κ. Μπεχλιβάνη Νικολέτα, εκπαιδευτικός Νομικών και Πολιτικών Επιστημών, διευθύντρια του 28ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης (παρουσίαση)
κ. Γούτας Θεόδωρος, εκπαιδευτικός Πληροφορικής, υποδιευθυντής 28ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης (παρουσίαση).

 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com