Στις 6 και 7 Απριλίου 2013 διοργανώθηκαν με επιτυχία οι β΄διασχολικοί αγώνες ρητορικής τέχνης. Ήταν μια γιορτή της γλώσσας! Μαθητές και μαθήτριες γυμνασίων του ν. Θεσσαλονίκης συμμετείχαν σ'αυτή τη γιορτή με ευγενή άμιλλα και ειλικρινή προσπάθεια επιδιώκοντας το καλύτερο. Ανέλυσαν τη σκέψη τους, συνέθεσαν τα επιχειρήματά τους, τεκμηρίωσαν τις απόψεις τους, "ταξίδεψαν" οι ίδιοι και παρέσυραν και τους ακροατές τους με το συνειρμικό τους λόγο. Κι όλα αυτά μέσα σε ατμόσφαιρα χαράς, δημιουργίας, συνεργατικότητας. 

Το σχολείο μας συμμετείχε και φέτος με 14 μαθητές και μαθήτριες που δούλεψαν με πολύ μεράκι. Μπράβο σε όλα τα παιδιά! Πρέπει όμως να συγχαρούμε ιδιαίτερα τη μαθήτρια της γ' τάξης Ειρήνη Πρίφτι που η ομάδα της κέρδισε το 1ο βραβείο των διττών λόγων. Συγχαρητήρια αξίζουν και ο μαθητής της γ' τάξης Γιώργος Τσιμήτρης και η μαθήτρια της β' τάξης Μαρία Πανταζή που έφτασαν επάξια μέχρι τους ημιτελικούς των διττών λόγων και του αυθόρμητου λόγου αντίστοιχα.

Ευχόμαστε στους μικρούς μας ρήτορες να αποτελούν πρότυπα στο χειρισμό της Γλώσσας που αποτελεί πρωταρχικό παράγοντα στη διαμόρφωση της εθνικής μας ταυτότητας και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη σχολική χρονιά.

 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com