Φέτος για πρώτη φορά στο σχολείο μας δημιουργήθηκε όμιλος φιλαναγνωσίας.  Βάση για τη δημιουργία του ομίλου αποτέλεσε η αγάπη μας για τη λογοτεχνία και το διάβασμα.  

Οι συναντήσεις των μελών του ομίλου γινόταν ανά δεκαπέντε ημέρες μετά τις ώρες διδασκαλίας. Στο πλαίσιο αυτών των συναντήσεων αρχικά συζητήσαμε διάφορα θέματα που αφορούν στη συγγραφή και τη λογοτεχνία και στη συνέχεια ασχοληθήκαμε με το βιβλίο «Απέναντι όχθη» του Φίλιππου Φραγκούλη. Στην τελευταία μας συνάντηση προσκαλέσαμε στο σχολείο τον ίδιο τον συγγραφέα και συζητήσαμε μαζί του για διάφορα θέματα που προέκυψαν από την ανάγνωση του βιβλίου του και γενικότερα για θέματα συγγραφής. 

Στη συνέχεια οργανώσαμε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας μια ανοιχτή συζήτηση του συγγραφέα με τους συμμαθητές μας της Γ΄ Γυμνασίου. Στη διάρκεια της εκδήλωσης αυτής μοιραστήκαμε με τους συμμαθητές μας τις εμπειρίες και τις γνώσεις που αποκτήσαμε μέσα στην ομάδα φιλαναγνωσίας. Στο τέλος, χωριστήκαμε σε ομάδες των δέκα ατόμων και κάθε ομάδα με αφορμή κάποιες λέξεις από το βιβλίο του Φίλιππου Φραγκούλη δημιούργησε είτε μια μικρή ιστορία είτε ένα σύντομο αυτοσχεδιασμό που παρουσιάστηκαν στους υπόλοιπους. Με αυτόν τον τρόπο γίναμε και οι ίδιοι για λίγο συγγραφείς και ηθοποιοί. Το εγχείρημα είχε πολύ ενδιαφέρον για όλους μας.

 Συνολικά, όλες οι δραστηριότητες που αναπτύχθηκαν στη διάρκεια της λειτουργίας του ομίλου φιλαναγνωσίας μας παρείχαν πολλά και γόνιμα ερεθίσματα για σκέψη και προβληματισμό.

 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com