Την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου και ώρα 19.30, στην Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων 4ου ορόφου του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα: «Εξαρτήσεις και διαδίκτυο».

 

 

Ομιλήτριες: Ναταλία Ζαχαρτζή, Κοινωνική Λειτουργός,Παιγνιοθεραπεύτρια,

 

Ηλίας Παρασκευοπουλος, Κοινωνικός, παιδαγωγός, οικογενειακός ψυχοθεραπευτής και σύμβουλος Τοξικοεξάρτησης από το ΚΕΘΕΑ

 

ΑΝΑΔΥΣΗ.
Διοργανώνεται σε συνεργασία με τα Κέντρα Πρόληψης της Εξάρτησης και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δυτικής Θεσσαλονίκης
ΟΚΑΝΑ «Σείριος» Κεντρικού και Ανατολικού Τομέα και με το ΚΕΘΕΑ.

 

 

 

Η είσοδος είναι ε λ ε ύ θ ε ρ η για το κοινό.

 

 

 

 

 

Στην σύγχρονη πραγματικότητα ο ηλεκτρονικός υπολογιστής και το διαδίκτυο αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των νέων σε επιστημονικό, ψυχαγωγικό και επικοινωνιακό επίπεδο. Λειτουργεί ως μέσο επικοινωνίας, πληροφόρησης, ψυχαγωγίας και επαγγελματικής δραστηριότητας, προσελκύοντας ολοένα και περισσότερους ανθρώπους ώστε η επιρροή του στη ζωή τους δε θα πρέπει να θεωρείται αμελητέα. Ωστόσο, όταν η επαφή με το διαδίκτυο γίνεται με στόχο να καλυφθούν ψυχικά ή συναισθηματικά κενά τότε υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να αναπτύξουμε μια σχέση εξάρτησης με τον υπολογιστή. Η προσπάθεια δημιουργίας ενός πλαισίου που θα επιτρέπει στα παιδιά και τους νέους να είναι μέτοχοι των διαδικτυακών εξελίξεων με ασφαλή τρόπο, αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική πρόκληση.

 

 

Τα Κέντρα Πρόληψης Σείριος είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) στην οποία συμμετέχουν ευαισθητοποιημένοι φορείς της πόλης μας. Από το Φεβρουάριο του 2000 μέχρι και σήμερα πραγματοποιούνται από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό (Ψυχολόγοι και Κοινωνικοί λειτουργοί) μια σειρά δράσεων, προληπτικού και ενημερωτικού χαρακτήρα με την επιστημονική εποπτεία του ΟΚΑΝΑ.

 

 

ToΘεραπευτικό Πρόγραμμα Εφήβων ΚΕΘΕΑ ΑΝΑΔΥΣΗανήκει στον φορέα Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) και λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη από το 2001 και καλύπτει όλη την περιοχή της Βόρειας Ελλάδας. Υποστηρίζει εφήβους και νέους (13-21 χρονών) που κάνουν περιστασιακή ή συστηματική χρήση ψυχοτρόπων ουσιών και τις οικογένειές τους.

 

 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com