Με την ευκαιρία του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών στις 26 Σεπτεμβρίου, στη Ευρώπη οργανώνονται μια σειρά από εκδηλώσεις και δραστηριότητες για παιδιά με προγράμματα στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση, μαθήματα για κάποια γλώσσα και συνέδρια. Στο σχολείο μας η ημέρα αυτή γιορτάστηκε, για πρώτη φορά, με τη συμμετοχή των μαθητών/τριών και των καθηγητριών των ξένων γλωσσών (αγγλικών- γερμανικών ? ιταλικών).

Οι μαθητές/τριες προετοίμασαν μαζί με τις καθηγήτριες τους διάφορα παιχνίδια τα οποία παρουσίασαν και έπαιξαν με συμμαθητές/τριές τους στο γυμναστήριο του σχολείου. Ενδεικτικά αναφέρονται παιχνίδια με γλωσσοδέτες, αινίγματα, παιχνίδια αντιστοίχισης και κατηγοριοποίησης εννοιών στις τρεις ξένες γλώσσες που διδάσκονται στο σχολείο. Υπήρξε και γωνιά γαστρονομίας όπου παρουσιάστηκαν χαρακτηριστικά εδέσματα διαφόρων ευρωπαϊκών χωρών.  

 

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών έχει ως στόχους: 

  • να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τη σημασία της εκμάθησης γλωσσών που μαθαίνονται με σκοπό την      αύξηση της πολυγλωσσίας και της διαπολιτισμικής κατανόησης,
  •  να προωθήσει την πλούσια γλωσσική και πολιτιστική ποικιλία της Ευρώπης και 
  • να ενθαρρύνει τη δια βίου εκμάθηση γλωσσών μέσα και έξω από το σχολείο.
 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com