Το σχολείο μας συμμετείχε στους  Α' διασχολικούς αγώνες ρητορικής τέχνης που διοργανώθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία από το 2ο πρότυπο πειραματικό γυμνάσιο Θεσσαλονίκης και πραγματοποιήθηκαν το διήμερο, 28-29 Απριλίου 2012. Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας, η Μαρία, η Ελένη, η Ματίνα, η Ειρήνη, η Αγγελική, ο Απόστολος, ο Δημήτρης, ο Γιώργος Φ.,  ο Γιάννης και ο Γιώργος Τσ.,  συναγωνίστηκαν στη ρητορεία και διασταύρωσαν τα ξίφη τους σε λεκτικά επιχειρήματα και ευφυολογήματα μέσα από τα αγωνίσματα του Αυθόρμητου και των Διττών Λόγων.

Είχε προηγηθεί άσκηση των παιδιών από εκπαιδευτικό του σχολείου, στην εκφορά του προφορικού λόγου που στόχευε στην ορθολογική τεκμηρίωση και αντίκρουση, στο σεβασμό του συνομιλητή, στη συνεκτίμηση της διαφορετικής άποψης, στην ενεργοποίηση της φαντασίας, στην καλλιέργεια της συνειρμικής έκφρασης.

Τόσο η άσκηση όσο και η συμμετοχή των παιδιών στους ρητορικούς αγώνες ήταν ένα 'ταξίδι' στην Τέχνη του Λόγου, ωφέλιμο αλλά και ευχάριστο. Ευχόμαστε στους μικρούς μας ρήτορες να στηρίζονται πάντα στη 'Δύναμη' του Λόγου και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη σχολική χρονιά.

 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com