Με αφορμή την παγκόσμια μέρα κατά της παιδικής κακοποίησης (19 Νοεμβρίου) ας αναλογιστούμε ότι σε όλο τον κόσμο πολλά παιδιά έρχονται αντιμέτωπα με τη Βία, την Εκμετάλευση, την Εγκατάλειψη, την Παραμέληση, την Κακοποίηση. Σε κάποιες περιπτώσεις θύτες είναι οι ίδιοι οι γονείς των παιδιών.

Η διεθνής κοινότητα αναγνωρίζοντας την πολύπλευρη θυματοποίση των ανηλίκων, παρείχε το ιδεολογικό υπόβαθρο και το προστατευτικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση της παιδικής κακοποίησης με τη θέσπιση της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

 

Με αφορμή τη μέρα που η Ελλάδα υιοθέτησε τη Σύμβαση και την κατέστησε εσωτερικό δίκαιο (3 Δεκεμβρίου) είναι σκόπιμη η αναφορά στο κείμενο αυτό προκειμένου να γίνουν γνωστά τα δικαιώματα των παιδιών.

Πληροφορίες για το αντικείμενο τόσο της 19ης Νοεμβρίου όσο και της 3ης Δεκεμβρίου: www.0-18.gr (Συνήγορος του Παιδιού), www.hamogelo.gr (Το Χαμόγελο του Παιδιού), www.unicef,gr, www.kesathea.org (Κεντρικό Επιστημονικό Συμβούλιο για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Θυματοποίησης και Εγκληματικότητας των Ανηλίκων).

 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com